Een groot deel van de ongevallen in het verkeer betreft motorrijders. Omdat een motorrijder veel kwetsbaarder is dan een automobilist, zijn de gevolgen van een ongeluk vaak ernstiger. Er ontstaat al snel meer letsel als gevolg.

Ook komt het vaak voor dat er sprake is van meerdere letsels tegelijk. Het genezingsproces kan daardoor langer of complexer zijn. Er kan zelfs sprake zijn van een langdurig revalidatietraject. Als motorrijder hebt u dus meer kans om zware verwondingen op te lopen dan bijvoorbeeld een automobilist. Uw helm en kleding geven weliswaar meer bescherming, maar dan nog kunnen de gevolgen zeer ernstig zijn.

Meer letsel, meer schade

Ernstiger letsel betekent vaak ook grotere schade. Denk bijvoorbeeld aan breuken, kneuzingen of zelfs aan ernstig orthopedisch letsel. De medische gevolgen na een motorongeluk leiden vrijwel altijd tot grote financiële schade. Bovendien kunt u naast de  medische kosten ook te maken krijgen met bijvoorbeeld inkomensverlies, kosten van huishoudelijke hulp en kosten van verzorging en verpleging. Daarnaast maakt u mogelijk aanspraak op smartengeld en een vergoeding voor toekomstschade.

Wie gaat de schade vergoeden?

Als iemand anders schuld heeft aan de aanrijding, verhalen wij de kosten bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Het kan echter ook zijn dat het een eenzijdig ongeval betreft, of dat u zelf het ongeval heeft veroorzaakt. In dat geval zou het gunstig zijn als er een SVO-verzekering bij uw polis is inbegrepen. Een SVO-verzekering staat voor ‘Schadeverzekering Opzittende’ en dekt uw volledige schade. Ook als u zelf schuldig bent aan het ongeval. Het loont dus zeer zeker om eens goed naar uw polisvoorwaarden te kijken en deze vrijblijvend door ons te laten checken.

Zat u achterop de motor?

Als u achterop als bijrijder meerijdt, dan krijgt u vrijwel altijd uw schade vergoed. Dan geldt namelijk een speciale regeling waarbij u uw schade óf bij de tegenpartij kunt verhalen (als die aansprakelijk is voor het ongeval), óf bij diegene waarbij u achterop zat. Deze regeling wordt ook wel de zogenaamde ‘schuldloze derden regeling’ genoemd.

Wij bieden kosteloze juridische hulp

Twijfelt u of u uw schade vergoed kunt krijgen als u letsel heeft opgelopen bij een motorongeluk? Wij checken dit kosteloos voor u. Er zijn voor u als motorrijder veel mogelijkheden om een schadevergoeding te claimen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, zodat wij samen met u de mogelijkheden kunnen bespreken.

 

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.