U woont in Venray of omgeving en hebt letselschade opgelopen. Wat nu volgt is de uitdaging om deze schade vergoed te krijgen. Gelukkig staat u niet alleen voor deze klus. Letseldirect heeft een team van ervaren juristen, verspreid over heel Zuid-Nederland, om u hierbij te helpen. Ook in Venray staat een letseladvocaat klaar om u dit traject uit handen te nemen. Voor ons is dit bekend terrein. En wij zijn er om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op hebt.

Uw verhaal en onze ervaring

De advocaten en juristen van onze locatie in Venray nemen de tijd om naar uw verhaal te luisteren en zo een volledig beeld te krijgen. Want het claimen van uw schade is maatwerk. En uw belang staat bij ons centraal. Samen verzamelen we alle stukken die nodig zijn om uw zaak degelijk te onderbouwen. Vervolgens zetten we onze jarenlange ervaring in om voor u het maximale bedrag aan schadevergoeding te verhalen.

Kosteloze juridische hulp in Venray

Twijfelt u om de professionele hulp in te schakelen van een letselschadeadvocaat? Omdat u opziet tegen een hoge rekening voor juridische hulp? Hierover hoeft u zich bij Letseldirect geen zorgen te maken. Wij claimen uw letselschadevergoeding én de kosten voor onze inzet namelijk bij de tegenpartij. U loopt geen enkel risico, want onze factuur komt niet bij u terecht. Meer nog, als u door hoge kosten in financiële problemen dreigt te raken, vragen wij direct een eerste voorschot op de schadevergoeding aan bij de aansprakelijke partij. Dat is direct een zorg minder.

Letselschade advocaat Venray

Wie betaalt een letselschade advocaat?

Op grond van artikel 6:96 BW zijn de kosten voor juridische rechtshulp onderdeel van de schade van het slachtoffer. De kosten voor een advocaat moet de wederpartij vergoeden, zodra aansprakelijkheid is erkend. Bij erkenning van de aansprakelijkheid worden de advocaatkosten verhaald op de tegenpartij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat kost u dus helemaal niets. Het recht op kosteloze juridische rechtsbijstand heeft als doel het waarborgen van gelijke toegang tot juridische bijstand voor slachtoffers, ongeacht hun financiële middelen. Daarnaast inventariseren wij ook altijd of u in aanmerking komt voor een toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand en of u over een rechtsbijstandsverzekering beschikt.

Hoe lang duurt een letselschadezaak?

Een letselschadezaak kan worden afgewikkeld zodra u bent hersteld van uw letsel of wanneer een arts heeft vastgesteld dat de klachten in de toekomst onveranderd blijven aanhouden. Dit wordt ook wel een medische eindtoestand genoemd. In de meeste gevallen is hier ongeveer twee jaar na het ongeval sprake van. Dit betekent dat een letselschadezaak over het algemeen twee jaar lang duurt. Zodra sprake is van een medische eindtoestand, wordt een afwikkelingsvoorstel opgesteld en toegestuurd aan de wederpartij. Het geschil wordt dan buiten rechte afgewikkeld.

Schadevergoeding voor letselschade

Letselschade is schade die u door toedoen van een ander op zowel lichamelijk als op psychisch vlak hebt opgelopen. U kunt letselschade oplopen door onder andere een verkeersongeval, bedrijfsongeval, medische fout, schade door een dier, of een andere onrechtmatige gedraging. Een schadevergoeding is onderverdeeld in materiële en immateriële schade. Schadeposten die mogelijk voor vergoeding in aanmerking komen zijn: verlies van verdienvermogen, studievertraging, medische kosten, reiskosten, huishoudelijke hulp en smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor het pijn, het verdriet en de gederfde levensvreugde. De hoogte van de smartengeldvergoeding wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Denk hierbij aan de aard en ernst van het letsel, de behandelingsduur, de ernst en intensiteit van het lijden, de leeftijd van het slachtoffer en toegewezen bedragen in soortgelijke jurisprudentie. De hoogte van uw schade hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

Voorschot schadevergoeding letselschade

Een slachtoffer maakt na een ongeval extra kosten als gevolg van het ongevalsgerelateerde letsel. Deze kosten kunnen bij de tegenpartij worden verhaald na erkenning van de aansprakelijkheid. Omdat een letselschadezaak in de meeste gevallen lang duurt en u in de tussentijd kosten maakt, worden voorschotten aan u betaalbaar gesteld. Met een voorschot wordt een gedeelte van uw schadevergoeding vergoed voordat de letselschadezaak is afgewikkeld. U ontvangt een voorschot op de schadevergoeding om de lopende kosten te kunnen betalen.

Afspraak op onze spreeklocatie in Venray

Onze ervaren hulp inroepen bij letselschade brengt u enkel voordelen. Wij doen het werk waarin we zijn gespecialiseerd en u hebt meer kans op een maximale vergoeding. Bovendien, en dat is heel belangrijk, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het terugkrijgen van het schadebedrag. Neem contact op met onze locatie in Venray om een vrijblijvende afspraak te maken. Wij maken graag tijd voor uw verhaal. Op elk moment van de dag, 7 dagen per week. Tijdens een kosteloos persoonlijk gesprek adviseren wij u graag over uw mogelijkheden.

Wat te doen na een ongeval in Venray?

Als u slachtoffer bent geworden van een ongeval en u schade heeft geleden, dan wilt u hier uiteraard een schadevergoeding voor ontvangen. Het is daarbij van belang dat u kunt aantonen wie de aansprakelijke partij is en wat er precies is gebeurd. U kunt dan het beste het volgende doen:

 • Het is belangrijk om na een aanrijding het schadeformulier zo volledig mogelijk in te vullen;
 • Maak foto’s van de schade en van de plaats van het ongeval;
 • Meld het ongeval bij de politie of uw werkgever;
 • Verzamel de gegevens van getuigen;
 • Zorg er bij een hondenbeet of letsel door een paard voor dat u weet wie de bezitter van het dier is;
 • Bezoek na het ongeval uw huisarts zodat uw letsel wordt onderzocht en wordt vastgelegd in het medisch dossier;
 • Documenteer uw schade, houd nauwkeurig bij welke schade u hebt geleden als gevolg van het ongeval;
 • Schakel zo snel mogelijk een letselschade advocaat in.

Neem contact met ons op

Hebt u letselschade opgelopen, bijvoorbeeld door een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Onze letselschade advocaten kunnen u hiermee verder helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Letselschade Advocaat Venray
Kennedyplein 18
5801 VH Venray

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

 • Wij werken door heel Zuid-Nederland
 • Maximale schadevergoeding
 • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.